Βασικά χαρακτηριστικά του βρέφους.

Βασικές ανάγκες του νεογέννητου, ithmoskids.com

Είναι πολύ σημαντικό να γνωρίζεις ακριβώς τί ζητάει από τη ζωή του και από εσένα αυτό το ανθρωπάκι που έχεις μπροστά σου. Έτσι θα μπορέσεις να του συμπεριφερθείς με τον πιο κατάλληλο τρόπο και να του φτιάξεις το πιο κατάλληλο περιβάλλον για να μεγαλώσει και να μεγαλουργήσει. Θα ήθελα λοιπόν, να σου αναπτύξω τα πιο βασικά χαρακτηριστικά του βρέφους ώστε να μπορέσεις να ανταποκριθείς στις ανάγκες του με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Έτσι θα είναι χαρούμενο και ευχαριστημένο.

Να θυμάσαι 5 βασικά σημεία:

 • Όπως καλά αισθάνεσαι, ένα νεογέννητο μωράκι χρειάζεται τη μαμά του. Αυτό που πιθανά δεν ξέρεις, είναι πως τη χρειάζεται με έναν τρόπο καθολικό! Χρειάζεται να εδραιώσει μια ισχυρή σωματική και ψυχική σχέση μαζί της. Να αφοσιωθείς ολοκληρωτικά λοιπόν στο μωράκι σου τις πρώτες 6-8 εβδομάδες και να ζεις βαθιά κάθε στιγμή που το φροντίζεις, το ταΐζεις και παίζεις μαζί του. Να είσαι ψυχικά και σωματικά παρούσα!
 • Το μωράκι σου χρειάζεται σταθερότητα! Σταθερότητα στο περιβάλλον, τάξη, συναισθηματική σταθερότητα και σταθερές ρουτίνες. Έτσι νιώθει ασφάλεια και προσαρμόζεται με μεγαλύτερη ευκολία στο καινούριο του περιβάλλον.
 • Έχει μεγάλη ανάγκη να αναπτύξει εμπιστοσύνη προς το καινούριο του περιβάλλον κι αυτό θα γίνει όταν ικανοποιούνται όλες οι ανάγκες που εκφράζει με το κλάμα του. Να θυμάσαι πως δεν το κακομαθαίνεις όταν ανταποκρίνεσαι σε αυτό!
 • Το μωράκι σου έχει έναν εκπληκτικό νου (αφομοιωτικό νου) που αφομοιώνει ασυνείδητα τα πάντα-όλα, χωρίς επιλογή και φιλτράρισμα και μάλιστα χωρίς κόπο. Αφομοιώνει το περιβάλλον, τις συμπεριφορές, τη γλώσσα, τις κινήσεις… οπότε πρέπει να έχεις κατά νου πως ό,τι προσφέρεις στο βρεφάκι σου (γλώσσα, περιβάλλον, κινήσεις κ.α.) πρέπει να είναι υψηλής ποιότητας.
 • Η ελεύθερη και εκούσια κίνηση έχει εκπληκτικά θετικές επιδράσεις στην  ανάπτυξη του παιδιού. Μερικές από τις θετικές αυτές επιδράσεις είναι η ενδυνάμωση των μυών, η αύξηση της μυελίνης, η ανάπτυξη δεξιοτήτων, η ανάπτυξη της αυτοεκτίμησης και της ανεξαρτησίας, καθώς και το στήσιμο ενός ισχυρού εγώ. Δώσε χώρο λοιπόν στο μωράκι σου να κινηθεί ελεύθερα όπως και κατάλληλα ερεθίσματα που θα το προκαλέσουν να κινηθεί προς αυτά.

Έχοντας όλα αυτά κατά νου, διαμόρφωσε αντίστοιχα το έμψυχο και άψυχο περιβάλλον στο οποίο θα μεγαλώνει το μωράκι σου. Έτσι θα το βοηθήσεις να ξεκινήσει τη διαδικασία της ανάπτυξής του πατώντας σε στέρεες βάσεις.

Στην ithmos kids τα θεωρούμε όλα αυτά καίριας σημασίας και θέλουμε να τα κάνουμε γνωστά στους γονείς, ώστε να βοηθήσουν τα παιδιά τους με τον καλύτερο τρόπο. Έτσι οργανώνουμε ομιλίες και κάνουμε συμβουλευτική στο σπίτι, για να διαμορφώσουμε μαζί το χώρο του παιδιού και όχι μόνο. Θα χαρούμε πολύ να συνεργαστούμε.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Γιατί μας αφήνετε τόσο σύντομα ;Μιλήστε μαζί μας: 211 01 22 549

Το γνωρίζετε πως.....

Με αγορές άνω των 85€
απολαμβάνετε ΔΩΡΕΑΝ
μεταφορικά έξοδα ;

H Ithmos Kids πάει διακοπές!

Θέλω να σε ενημερώσω ότι όπως όλοι, έτσι και η Ithmos Kids θα πάει για μπανάκια! Για τον λόγο αυτό, η τελευταία παράδοση προϊόντων για αποστολή θα γίνει τη Δευτέρα 05/08/2019 (για παραγγελίες που έχουν ολοκληρωθεί και πληρωθει μέχρι και την Κυριακή 04/08/2019 στις 23:59). Η επόμενη αποστολή για παραγγελίες στο διάστημα 06/08 - 23/08 θα γίνει την Δευτέρα 26/08/2019!

Για να παραλάβεις κάποιο από τα προϊόντα μας την περίοδο εκείνη, επισκέψου ένα από τα συνεργαζόμενα καταστήματα όπως εμφανίζονται παρακάτω:

 • Φαρμακείο Κ. Ιορδανίδης, Ραιδεστού 23, Ν. Σμύρνη
 • Φαρμακείο Κ. Μανιά, Μουσσών 1 (δίπλα στο ΛΗΤΩ), Ν. Ψυχικό
 • The baby city: Ανδρέα Παπανδρέου 19, Μαρούσι
 • Bebepolis, Κώστα Βάρναλη 15, Ν. Ιωνία.
 • gabi.gr
 • ohbaby.gr
 • thilasmos.com
 • www.etsy.com