Μεγαλώνοντας παρέα με τον τετράποδο φίλο του. 5+1 λόγοι για να υιοθετήσετε ένα ζωάκι.

Πως ωφελεί η συμβίωση με ένα τετράποδο, ithmoskids.com

Όλοι οι άνθρωποι από τη φύση μας έχουμε μία ενστικτώδη επιθυμία να είμαστε κοντά με τα άλλα ζώα, γι’ αυτό και συχνά αναζητούμε τη συντροφιά ενός κατοικιδίου στο σπίτι μας. Ένα παιδί μπορεί να επωφεληθεί πολλαπλά, εάν μεγαλώσει σε ένα κοινό περιβάλλον, με ένα ή και περισσότερα ζώα. Σας έγραψα5+1 οφέλη που μπορεί να αποκομίσει ένα παιδί όταν ζει, αναπτύσσεται και εξελίσσεται έχοντας κοντά του κάποιο ζώο.

 • Μαθαίνει πώς να είναι υπεύθυνο: Αν αναθέσετε στο μικρό σας παιδί την ευθύνη να ανανεώνει καθημερινά την τροφή και το νερό του κατοικιδίου σας, θα δείτε αυτομάτως πως το παιδί θα ενθουσιαστεί με τη νέα του δραστηριότητα, θα ανυπομονεί καθημερινά να έρθει η ώρα να «κάνει τη δουλειά του», θα αισθανθεί ικανό και θα γεμίσει αυτοπεποίθηση. Αυτό συμβαίνει διότι όλα τα παιδιά όταν τους εμπιστευόμαστε σημαντικές εργασίες, αισθάνονται αρκετά υπεύθυνα ώστε να ανταπεξέλθουν στο νέο τους ρόλο και ανεβαίνει η αυτοεκτίμησή τους.
 • Αποκτά ενσυναίσθηση: Κάνοντας παρέα με ένα πλασματάκι που δεν μπορεί να εκφράσει με λόγια τις επιθυμίες του, το παιδί μπαίνει στη διαδικασία να καταλάβει τις ανάγκες του, χωρίς απαραιτήτως να τις έχει ακούσει. Έτσι αναπτύσει τη δεξιότητα να μπορεί να κατανοεί και να συναισθάνεται τους γύρω του, ακόμα κι όταν τα εμφανή σημάδια είναι ανύπαρκτα. Με λίγα λόγια ενισχύεται η συναισθηματική του νοημοσύνη και θα ενδυναμωθεί η δεξιότητα της παρατήρησης.
 • Ενδυναμώνεται η δεξιότητα της παρατήρησης: Είναι γνωστό πως τα ζωάκια δεν μιλούν, αλλά μας δίνουν πολλά σημάδια για το τι θέλουν να κάνουν ή τι ακριβώς έχουν ανάγκη. Το μικρό παιδί, θέλοντας από τη φύση του να βοηθήσει, μπαίνει στη διαδικασία να καταλάβει τις ανάγκες και να απαντήσει αντίστοιχα, μοιραία μέσα από την παρατήρηση του κατοικίδιου. Έτσι ενδυναμώνεται αυτή η τόσο σημαντική δεξιότητα για τη ζωή του.
 • Διδάσκεται τον σεβασμό: Όταν νοιάζεσαι για ένα κατοικίδιο πρέπει να το σέβεσαι. Το παιδί σας θα μάθει πόσο σημαντικό είναι να σέβεται τον προσωπικό χώρο των άλλων μα και τον προσωπικό χρόνο τους.
 • Δε θα βαρεθεί ποτέ: Και γιατί να βαρεθεί άλλωστε; Θα υπάρχει πάντοτε ένας μικρός φίλος στη διάθεσή του για να παίξουν ή ακόμα και να κάνουν αγκαλιές!
 • Μαθαίνει να μοιράζεται: Αυτό δεν είναι που πασχίζουμε συνεχώς να μάθουμε στα παιδιά μας όποτε βρίσκονται σε μικρές παρέες με άλλα παιδιά; Στην πραγματικότητα δεν πρέπει να τα πιέζουμε καθώς οι βιωματικές μέθοδοι είναι τελικά και οι πιο αποτελεσματικές. Ένα παιδί μαθαίνει να μοιράζεται μόνο δια του παραδείγματος, δηλαδή όταν θα δει να το κάνουν και οι άλλοι. Με τον μικρό του τετράποδο φίλο όμως θα δείτε πως δε θα έχει ποτέ πρόβλημα να μοιραστεί τα παιχνίδια του, ίσα ίσα που θα είναι η μεγαλύτερη χαρά του να του τα δίνει για να παίξουν παρέα. Αυτή είναι μία στάση που, με τον καιρό, θα υιοθετήσει και με τους υπόλοιπους φίλους του.

Εμπρός λοιπόν, με την πρώτη ευκαιρία να του δώσετε τη δυνατότητα να μεγαλώσει με ένα κατοικίδιο ζωάκι.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Γιατί μας αφήνετε τόσο σύντομα ;Μιλήστε μαζί μας: 211 01 22 549

Το γνωρίζετε πως.....

Με αγορές άνω των 85€
απολαμβάνετε ΔΩΡΕΑΝ
μεταφορικά έξοδα ;

H Ithmos Kids πάει διακοπές!

Θέλω να σε ενημερώσω ότι όπως όλοι, έτσι και η Ithmos Kids θα πάει για μπανάκια! Για τον λόγο αυτό, η τελευταία παράδοση προϊόντων για αποστολή θα γίνει τη Δευτέρα 05/08/2019 (για παραγγελίες που έχουν ολοκληρωθεί και πληρωθει μέχρι και την Κυριακή 04/08/2019 στις 23:59). Η επόμενη αποστολή για παραγγελίες στο διάστημα 06/08 - 23/08 θα γίνει την Δευτέρα 26/08/2019!

Για να παραλάβεις κάποιο από τα προϊόντα μας την περίοδο εκείνη, επισκέψου ένα από τα συνεργαζόμενα καταστήματα όπως εμφανίζονται παρακάτω:

 • Φαρμακείο Κ. Ιορδανίδης, Ραιδεστού 23, Ν. Σμύρνη
 • Φαρμακείο Κ. Μανιά, Μουσσών 1 (δίπλα στο ΛΗΤΩ), Ν. Ψυχικό
 • The baby city: Ανδρέα Παπανδρέου 19, Μαρούσι
 • Bebepolis, Κώστα Βάρναλη 15, Ν. Ιωνία.
 • gabi.gr
 • ohbaby.gr
 • thilasmos.com
 • www.etsy.com